Kelas Utilitas / metode

Kelas utilitas minangka kelas pembantu kanthi variabel statis lan metode statis sing nindakake dhaptar tugas sing gegandhengan.

Ayo goleki conto kelas utilitas standar:

java.lang.Math Kelas iki, sing bisa nindakake macem-macem petungan matematika, menehi kita sawetara konstanta matematika.
java.util.Arrays Kelas kasebut ngemot macem-macem cara kanggo nggarap array (kayata ngurutake lan nggoleki). Kelas iki uga duwe pabrik statis sing ngidini kita ndeleng array minangka dhaptar.
java.lang.System Kelas iki ngetrapake cara kanggo nggarap sistem. Paling asring digunakake kanggo nampilake teks ing console. Kanggo nindakake iki, kita ngrujuk statismetuvariabel, sing nyimpen obyek PrintStream , lan nelpon cara println ( System.out.println ).

Kita uga bisa nggawe kelas sarana dhewe: kanggo nindakake iki, kita mung nggawe kelas kanthi cara umum statis sing dibutuhake. Nanging elinga yen sampeyan kudu duwe alasan sing apik kanggo nggawe kelas sarana. Contone, mbok menawa sampeyan kudu nggunakake cara sing padha utawa nyetel cara kanggo nindakake tugas siji (kayata pitungan Komplek) ing sawetara kelas beda.

Ayo goleki conto kelas sarana - kelas Paths .

Kelas path

Kelas iki mung kalebu siji metode get statis sing duwe rong varian kanthi dhaptar parameter sing beda.

Argumentasi sing bisa diterusake menyang metode get yaiku:

njaluk (String pisanan, String ... liyane) Kabeh path utawa dhaptar jeneng direktori lan (utawa) file ing argumen pungkasan.
njaluk (URI uri) A URI.

Kelas utilitas iki ngatasi masalah ngowahi path (ing wangun string) utawa URI menyang Path . Kita wis njelajah Path lan ngerti sebabe kita butuh lan kepiye cara nggarap.

Kaya sing kedadeyan, kita kerep ngatasi path ing wangun Strings utawa URI. Ing kene kita bisa nggunakake metode kelas sarana Paths .

Ayo ndeleng conto:

Tuladha Komentar

Path path =
Paths.get("C:\\Users\\User\\Documents\\MyFile.txt");
Kita ngliwati metode get a String (path menyang file) lan entuk Path . Banjur kita bisa nggarap yen perlu.

Path path = Paths.get(URI.create("file:///Users/User/Code/MyClass.java"));
Path uga bisa dipikolehi saka URI .

Path path = Paths.get(System.getProperty("user.home"),"documents", "document.txt");
Kita nuduhake urutan jeneng direktori lan jeneng file sing path karo perlu.

Nanging ana caveat kene. Kanthi tekane Jawa 11, sembarang implementasine saka metode njaluk nelpon Path.of .


public static Path get(String first, String... more) {
    return Path.of(first, more);
}
 
public static Path get(URI uri) {
    return Path.of(uri);
}

Kelas utilitas iki bisa uga diumumake ora digunakake, mula kita kudu nggunakake Path.of.

sadurunge Sawise

Path path =
Paths.get("C:\\Users\\User\\Documents\\MyFile.txt");

Path path =
Path.of("C:\\Users\\User\\Documents\\MyFile.txt");

Path path = Paths.get(URI.create("file:///Users/User/Code/MyClass.java"));

Path path = Path.of(URI.create("file:///Users/User/Code/MyClass.java"));

Path path = Paths.get(System.getProperty("user.home"),"documents", "document.txt");

ath path = Path.of(System.getProperty("user.home"),"documents", "document.txt");